Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • viszenkft@gmail.com
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Manuális Triggerpont – Terápia II. rész
Az oktató az IMTT® Svájc elnöke! Schrollen Sie nach unten zur deutschen Kursbeschreibung EZ A TANFOLYAM AZ EGYETLEN OLYAN TRIGGERPONT TANFOLYAM MAGYARORSZÁGON, MELYNEK SZAKMAI TANANYAGA ÉS OKTATÓJA NEMZETKÖZILEG ELISMERT. Terápia nemzetközileg elismert Instruktoroktól csak a Viszen NETC-ben A miofaszciális fájdalom és funkciózavar felismerése és kezelése A mozgatórendszer akut és krónikus fájdalmainak okai nagyon gyakran az izomzatban keresendők. Ebben az esetben a miofaszciális triggerpontok állhatnak a tünetek hátterében. A miofaszciális triggerpontok (mTrPs) létezését és kialakulásuknak mechanizmusát számos megbízható tanulmány igazolja. A triggerpontok kialakulásának okai az izom ...

Az oktató az IMTT® Svájc elnöke!

Schrollen Sie nach unten zur deutschen Kursbeschreibung
EZ A TANFOLYAM AZ EGYETLEN OLYAN TRIGGERPONT TANFOLYAM MAGYARORSZÁGON, MELYNEK SZAKMAI TANANYAGA ÉS OKTATÓJA NEMZETKÖZILEG ELISMERT.
Terápia nemzetközileg elismert Instruktoroktól csak a Viszen NETC-ben
A miofaszciális fájdalom és funkciózavar felismerése és kezelése
A mozgatórendszer akut és krónikus fájdalmainak okai nagyon gyakran az izomzatban keresendők. Ebben az esetben a miofaszciális triggerpontok állhatnak a tünetek hátterében.
A miofaszciális triggerpontok (mTrPs) létezését és kialakulásuknak mechanizmusát számos megbízható tanulmány igazolja. A triggerpontok kialakulásának okai az izom túlterhelése vagy a traumatikus túlnyújtása, melynek hatására az izomzatban körülírt területen romlik az oxigén ellátottság és hypoxia alakul ki. Ennek következtében ATP szaporodik fel, amely gátolja az aktin és myozin filamentumok ellazulását és kialakul a rigorkomplex. Ezen a területen megváltozik az EMG- potenciál, károsodik a motoros véglemez funkciója, bizonyos anyagok, mint a bradykinin, P-anyag és a CGRP koncentrációja markánsan megnövekszik, és csökken a Ph-érték.
A rigorkomplexek a tapintható triggerpontok. Közepes mélységű tapintással provokálható a fájdalom a triggerpont területén. Gyakran előfordul, hogy a kiváltható fájdalom nem lokálisan, hanem a triggerponttól távolabb jelentkezik. A fájdalom mellett érzéskiesés, izomgyengeség, primer atrófia, mozgásbeszűkülés illetve vegetatív, koordinációs és proprioceptív zavarok is jelentkezhetnek. A fent említett, miofaszciális triggerpontok által kialakult tünetek összessége a „miofaszciális szindróma”
A célzott manuális triggerpont terápiával az említett tünetek megszüntethetők. Ennek a rendszerezett manuálterápiás módszernek a célja, hogy az aktív triggerpontokat deaktiváljuk. A terápia egy 6 részből álló program, (Swiss Approach) amely 4 manuális kezelési technikából, funkcionális tréningből és otthoni gyakorlatokból áll.
Az Európában leginkább használt és elismert Manuális Triggerpont-Terápiát kizárólag az Interessengemeinschaft für myofasziale Triggerpunkt-Therapie IMTT® szervezet által kiképzett instruktorok oktathatják. Az oktatásig vezető út igen hosszadalmas és sokéves gyakorlati felkészültséget igényel. A VISZEN Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések Centrumában 2013 áprilisában megrendezendő Triggerpont terápiás tanfolyamot, ilyen felkészült és gyakorlott instruktor (Heidi Tanno az IMTT elnöke: http://www.imtt.ch > Zum Verzeichnis der IMTT-Mitglieder > Instruktoren vagy Vorstand) fogja vezetni.
A képzés két modulból áll, modulonként 5 napos. Az első modul a törzs-, nyak- és vállizmokkal, a második rész a végtag-, fej- és rágóizmokkal foglalkozik.
Aki a hivatalos IMTT terapeuta végzettséget igazoló, nemzetközileg elismert papírt is meg szeretné szerezni, annak + 5 nap (min.3 klinikai nap + 2 Workshop/Refresher) és + 1 nap vizsgát is el kell végezni, melet megtehet majd oktatóközpontunkban.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki szeretné mélységeiben és komoly részletességgel a Manuális Triggerpont Terápia technikáját világszínvonalon oktató és művelő Instruktoroktól megtanulni.
A tanfolyam tartalma:
II. rész: Fej és végtagok izomzata, egyéb kiegészítések
Címszavak: Fejfájás, ostorcsapás szindróma, állkapocs ízületi fájdalmak; „thoracic outlet szindróma“, epikondylopathia, Carpalis alagút szindróma, supinator szindróma, pronator szindróma, kéz – és ujjfájdalmak; piriformis szindróma, trochanter fájdalom, arthrozisok kísérő fájdalmai, ágyéki fájdalmak, térdfájdalmak, tarsalis alagút szindróma, achillodynia.
A tanfolyam célja:
A részvevők elmélyítik az átlátásukat a myofascia által kiváltott fájdalom és funkciózavarokról, és komplexebb myofasciális fájdalomszindrómák kezelését sajátítják el (Clinical Reasoning). Finomítják és differenciálják a manuális kezelési technikáikat a fej- és végtagizomzat kezelésének területén.
Az eredeti IMTT® jegyzettel (II. rész: 152 oldalas színes, tele fotókkal)
 
Certifikált Triggerpont terapeutává IMTT® válás útja
A teljes képzés felépítése:
• összesen 16 napos
• ebből: 10 tanfolyami nap (93 tanóra): IMTT® I. rész (5 nap) és IMTT® II. rész (5 nap)
• 5 további nap, melyből legalább 3 nap (max. 5) Klinikai nap és 0-2 workshop nap illetve refresher nap
• 1 nap záróvizsga (elméletes gyakorlat)
 
Bizonyítvány: „Triggerpont-Terapeuta IMTT®"
Az oktatás kizárólag IMTT® Instruktorok által folyik!
Az eredeti IMTT® jegyzettel (I. rész: 108 oldalas színes, fotós jegyzet, II. rész: 152 oldal)
Minden tanfolyami egység végén értékelés.
A „Triggerpont-Terapeuta IMTT®" státusz megtartásához, az IMTT által akreditált 2 továbbképzési nap elvégzése szükséges kétévente.

Manuelle Triggerpunkt-Therapie

 
Die manuelle Triggerpunkt-Therapie IMTT® setzt die Erkenntnisse von Travell und Simons über myofaszialen Schmerz in eine manualtherapeutische Methode um. 
 
Da chronische Schmerzpatienten oft ein verändertes und verkürztes Bindegewebe haben, ergänzte Dr. Beat Dejung das Behandlungskonzept der Triggerpunkte. Er begann, nicht nur die Triggerpunkte selbst, sondern auch das Bindegewebe mittels manueller Techniken zu behandeln. Unser Behandlungskonzept besteht heute aus einem systematischen 6-Schritte-Programm (Swiss approach): vier manuelle Techniken werden ergänzt durch Massnahmen zur Detonisierung/Dehnung und funktionellen Kräftigung der Muskulatur. 
 
Manuelle Triggerpunkt-Therapie   -   Modul 1
 
Rumpf-, Nacken- und Schultermuskeln
 
Inhalte: Rumpf-, Nacken- und Schultermuskeln
 
Stichworte: Nackenschmerz, Kopfschmerz, Schulterschmerz, «low back pain», Thoraxschmerz
 
Ziele: Die Teilnehmenden lernen myofaszial verursachte Schmerzen und Funktionsstörungen des neuro-muskulo-skelettalen Systems erkennen. Sie wissen um die zugrunde liegenden pathophysiologischen Veränderungen der myofaszialen Strukturen und können diese (im Bereich von Rumpf, Nacken und Schulter) mittels manueller Techniken gezielt und adäquat behandeln. Sie verstehen, bekannte Konzepte der funktionellen Bewegungstherapie ins Behandlungskonzept zu integrieren sowie Patienten angemessen zu instruieren.
 
Dauer: 5 Tage
 
Zielgruppe: Physiotherapeuten und Ärzte
 
IMTT Standard
Manuelle Triggerpunkt-Therapie IMTT
Die IMTT bietet seit 1995 eine umfassende, 16-tägige Ausbildung zum zertifizierten Triggerpunkt-Therapeuten IMTT® / zur zertifizierten Triggerpunkt-Therapeutin IMTT® an.
 
Die Aus- und Weiterbildung in Triggerpunkt-Therapie IMTT vermittelt fundiert und kompetent
theoretisches Wissen betreffend myofaszial verursachter Schmerzen und Funktionsstörungen
 praktisches Handwerk der Triggerpunkt-Therapie klinische Erfahrung im Handling myofaszialer Schmerzen, Clinical Reasoning
 
Zertifizierte Triggerpunkt-Therapeuten IMTT®
 
haben sich einer anspruchsvollen Weiterbildung gestellt und die Zertifizierungsprüfung sowohl theoretisch als auch praktisch mit Erfolg bestanden
 
bilden sich kontinuierlich weiter
 
sind ausgewiesene Fachkräfte zur Therapie muskulär verursachter Schmerzen und Funktionsstörungen
 
Mit der Entwicklung und Einführung eines klaren Qualitäts-Standards in der Triggerpunkt-Therapie hat die IMTT weltweit Pionierarbeit geleistet.
 
Manuelle Triggerpunkt-Therapie   -   Modul 2 
 
Muskulatur von Kopf und Extremitäten, Entrapments
 
Inhalte: Extremitätenmuskeln, Kopf-, Gesichts- und Kaumuskeln, Entrapments
Stichworte: Kopfschmerz, Schleudertrauma, Kieferschmerzen;
„thoracic outlet syndrom“, Epikondylopathie, Karpaltunnelsyndrom, Supinatorsyndrom, Pronatorsyndrom, Handgelenk- und Fingerschmerz;
Piriformissyndrom, Trochanterschmerz, Begleitschmerz bei Arthrose, Leistenschmerz, Knieschmerz, Tarsaltunnelsyndrom, Achillodynie
Ziele: Die Teilnehmenden vertiefen ihr Verständnis über myofaszial verursachte Schmerzen und Funktionsstörungen und setzen sich mit komplexen myofaszialen Schmerzsyndromen auseinander (Clinical Reasoning). Sie verfeinern und differenzieren die manuellen Behandlungstechniken im Bereich der Kopf- und Extremitätenmuskulatur. 
Dauer: 5 Tage
Voraussetzung: Modul 1 (TP1)
 
 Ausbildungsgang zum zertifizierten Triggerpunkt-Therapeuten IMTT®
 
Merkmale
 
16 Tage-Curriculum 10 Kurstage     70 UE (à 60 Min.) bzw. 93 UE (à 45 Min.) gegliedert in Modul 1 (5 Tage) und Modul 2 (5 Tage) 
5 Zusatztage, davon mindestens 3 (maximal 5) Clinic Days und 0-2 Workshop- bzw. Refresher-Tage
1 Tag Zertifizierungsprüfung (theoretisch und praktisch)
Voraussetzung: Physiotherapeutin/Physiotherapeut oder Ärztin/Arzt
unterrichtet durch Instruktor IMTT 
Verwendung des IMTT-Skripts als Kursunterlage (Farbdruck, Modul 1 mit 108 Seiten, Modul 2 mit 152 Seiten)
 
Kursevaluation am Ende jeder Kurseinheit
 
1 Tag Prüfung (theoretisch und praktisch)   Zertifikat „Triggerpunkt-Therapeut IMTT®"
 
Rezertifizierung: Um den Status als Triggerpunkt-Therapeut IMTT® aufrecht zu erhalten, müssen jeweils innerhalb von zwei Jahren zwei von der IMTT akkreditierte Weiterbildungstage besucht werden.
 
 
 

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
A kreditpontot a gyógytornászok szakmacsoportra engedélyezte az AEEK/MESZK szervezet. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel legyenek kedvesek őket felkeresni. Megértésüket köszönjük. A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.

 


AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
 
Javasolt jelentkezési határidő: 2020.03.01.
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
ELÔRELÀTHATÒLAG
Órarend:
1.nap 9:00-17:00
2.nap 8:30-17:00
3.nap 8:30-17:00
4.nap 8:30-17:00
5.nap 8:30-16:30
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.

 

A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

Elővégzettségi feltétel: Triggerpont-Terápia IMTT® I. rész

Elővégzettségi feltétel:

Tanfolyamra mindenkit szeretettel várunk, aki a Triggerpont-Terápia IMTT® I. részét sikeresen lezárt vizsgával elvégezte!

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések Centruma - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek