Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Dr. H. Marnitz féle mélymasszázs és manuális terápia
Marnitz terápia   Oktató: Johanna Blumenschein, Marnitz instruktor, masszőr, gyógytornász/EAP terapeuta, Németország   A Marnitz terápia egy diagnózisorientált, komplex módszer, amely speciálisan a lágyrész eredetű fájdalmakra hat. A mozgásszervi rendszer statikus és izomproblémáinak kezelésében bizonyult eredményesnek, és sikeresen alkalmazható a klasszikus masszázs és az úgynevezett manuális terápia közötti „résben”. Mivel a kezelt szövetekben nem alakul ki hyperaemia, a Marnitz terápia alkalmas különböző eredetű ödémás állapotok kezelésére is. A hipertóniás izomzat tónusszabályozása révén az izompumpa állapota ...
Marnitz terápia
 
Oktató: Johanna Blumenschein, Marnitz instruktor, masszőr, gyógytornász/EAP terapeuta, Németország  
A Marnitz terápia egy diagnózisorientált, komplex módszer, amely speciálisan a lágyrész eredetű fájdalmakra hat. A mozgásszervi rendszer statikus és izomproblémáinak kezelésében bizonyult eredményesnek, és sikeresen alkalmazható a klasszikus masszázs és az úgynevezett manuális terápia közötti „résben”.
Mivel a kezelt szövetekben nem alakul ki hyperaemia, a Marnitz terápia alkalmas különböző eredetű ödémás állapotok kezelésére is. A hipertóniás izomzat tónusszabályozása révén az izompumpa állapota ergonómiailag optimalizált, ezáltal a nyirokteher elvezetés feltételei javulnak.
A speciális lágyrésztechnikák következtében, mint pl. mobilizáció és nyújtógyakorlatok (a „kulcszónákra” és azok funkcionális-anatómiai hatásukra építve), nem csak helyi tónusváltozás jön létre. A betegségfenntartó összefüggések az ideggyök és közvetlen környezete, valamint a perifériás terület között világosan felismerhetők. 
A csigolyák közti nyílás betegségei hatással vannak az ideggyök kötőszöveti burkára és a septumra (normál impulzusok hibás impulzusokká válnak). Hosszabb idejű fennállás esetén ez egy másik területet is befolyásol.  
A Marnitz terápia hatása tudományosan és a gyakorlatban is igazolt. 
Indikációk: 
- tendomuszkuláris dystonia miatti funkcionális mozgási nehézség;
- pre- és postoperatív funkcionális zavarok;
- a mozgásszervrendszer arthromuszkuláris panaszai izomkeményedési zónákkal és a hozzájuk kapcsolódó fájdalmakkal (fejfájás, gerincproblémák, vállfájdalom stb.)

2 modulból álló képzés, az első 4 napos, majd 2 napos képzés.

A 4 napos képzés leírása:
Ausbildungsdauer 40 UE = 4 Tage , 09:00-18:00 Uhr
 
Ganzheitliche oder lokal anwendbare Massagetechnik 
Tiefenmassage kombiniert mit Dehnungen und Weichteil-Mobilisationen
Anatomisch-, topographisch klar aufgestellte Therapieform
Ermöglicht es den Therapeuten, eine umfassende Behandlungsmöglichkeit anhand des Befundes, gezielt für den Patenten zu erstellen.
 
www.marnitztherapie.de
 
Die Marnitz-Therapie ist eine Weichteiltherapie zur gezielten Behandlung funktioneller Probleme der myofaszialen Strukturen am Bewegungsapparat und ist  bei chronischen als auch akuten Beschwerden anwendbar. Dieses ganzheitliche, befundorientierte Therapiekonzept nutzt manuelle Techniken wie Druck- und Zug-Reize, Dehnungen  und Mobilisation, um über neurophysiologische Wirkungsketten Einfluss auf das manifeste Krankheitsgebiet zu nehmen. Die reflektorische Wirkung der Marnitztherapie wurde im Jahr 2000 durch eine experimentelle Studie belegt.
Die Kursteilnehmer erlernen sehr praxisbezogen, statische und muskuläre Probleme des Bewegungsapparates befundorientiert zu behandeln. Die   Marnitztherapie eignet sich optimal als Ergänzung zur manuellen Therapie, zur klassischen Massagetechnik und zur manuellen Lymphdrainage. Sie bietet Ihnen die Möglichkeit bei Patienten mit verletzungsbedingten-, oder nach  Primärtherapien entstandenen  Lymphödemen,  gezielte  Arthromuskuläre  und  myofasziale  Funktions-einschränkungen  zu erkennen und zu beeinflussen.
Erweitern Sie Ihr Behandlungsspektrum durch eine umfassende Weichteiltherapie.  Die Marnitz-Therapie entspricht den Erwartungen der orthopädisch-chirurgischen, sowie onkologischen Nachbehandlungskriterien.
 
Lehrplan:
Funktionelle Zusammenhänge werden erfasst.
Myofasziale-Wirkungsketten werden berücksichtigt.
Anatomische Kenntnisse werden aufgefrischt und die aktuelle Studienlage wird berücksichtigt.
Schmerzsyndrome können über korrespondierende Zonen Reiz-arm behandelt werden (sensomotorisches-, limbisches System).
Geeignet für Beschwerden in Zusammenhang mit Ödemen und nach onkologischen primär Behandlungen.
Gelenkspezifische Behandlungstechniken werden erlernt. 
Die Funktions- und Strukturschäden am Bewegungsapparat (Hüft-, Schulterpathologien, Wirbelsäulenbeschwerden, Weichteilprobleme nach onkologischen primär Therapien,....) werden aktuell aufgearbeitet und Behandlungsstrategien aufgezeigt.
Dehnung, Weichteilmobilisation und Aktive Übung vervollständigen das Konzept und bieten den optimalen Übergang in die aktive und schmerzfreie Bewegung.
 
 
 
 
Johanna Blumenschein MSc.
Master der Wissenschaften für musculoskelettale Physiotherapie
Lehrberechtigte der Marnitztherapie
PT (EAP),  OMT (Dipl. IFOMT)
 

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!

A HŰSÉGKEDVEZMÉNY (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) JOGOSULTSÁGÁT KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI! TOVÁBBI FELTÉTELEK ÉS INFORMÁCIÓK AZ ÁSZF-BEN!
Óraszám:
 
50 tanóra
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Javasolt jelentkezési határidő:       2019.08.01           a tanfolyam sikeres megszervezéséhez
 

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra IV. éves gyógytornász hallgatók, gyógytornászok, orvosok, gyógymasszőrök, konduktorok, gyógypedagógusok, szomatopedagógusok, testnevelőtanárok jelentkezését várjuk!

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek