Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Ízületek lokális stabilitása L-gerinc-medence-csípőízület - I. modul
Új oktatási stukrúra alapján folytatódik az Ízületek Lokális Stabilitása továbbképzés: Schrollen Sie nach unten zur deutschen Kursbeschreibung P.E.P rendszer az ízületek lokális stabilitásához   Pácienscentrikus, Evidenciaalapú, Praxisorientált –  A csont-izomrendszer problémáinak multimodális kezelése A terápiás lehetőségek széles tárháza a még szélesebb spektrumú problémákra nagy kihívás elé állítják a gyógytornászokat a mindennapi gyakorlatban. Ezen a kurzuson ún. Fast-Tracking fizioterápiát sajátíthatunk el. A tudomány számtalan kérdőívét, tesztek sokaságát és ...

Új oktatási stukrúra alapján folytatódik az Ízületek Lokális Stabilitása továbbképzés:

Schrollen Sie nach unten zur deutschen Kursbeschreibung

P.E.P rendszer az ízületek lokális stabilitásához

 

Pácienscentrikus, Evidenciaalapú, Praxisorientált –

 A csont-izomrendszer problémáinak multimodális kezelése

A terápiás lehetőségek széles tárháza a még szélesebb spektrumú problémákra nagy kihívás elé állítják a gyógytornászokat a mindennapi gyakorlatban.

Ezen a kurzuson ún. Fast-Tracking fizioterápiát sajátíthatunk el. A tudomány számtalan kérdőívét, tesztek sokaságát és kezelési eredményeit összegyűjtöttük és rendeztük úgy, hogy az a gyakorlatban is használható legyen a betegeknél. Az ízületek lokális stabilitásának gyakorlatai, a tartáskontroll, az egyensúly, az érzékelés, a szem mozgása, a mozgástartomány és az erő terápiás gyakorlatai manuális technikákkal, oktató terápiával és biofeedback-kel egészül ki. A cél az aktív terápiát olyan hatékonyan és eredményesen alkalmazni, amennyire csak lehet.

Minden gyakorlatot szisztematikusan az aktuális eredmények és beteg speciális szükségletei alapján alkalmazunk, hogy enyhítsük a tüneteket, és javítsuk a mozgásbeszűkülést vagy a mindennapokban való korlátozottságot. Ezt szimptómamodifikációnak nevezzük. Ultrahang, elektromyographie (EMG) és nyomás (Stabilizer ®), úgy mint Laser-Feedback gyorsítják a tanulási folyamatot úgy a betegnek, mint a terapeutának.

L-gerinc-medence-csípőízület modul tartalom (I. modul)

A mély lumbopelvikus izomzat és a csípő körüli izmok (gátizom, psoas, gluteusok, transverus abdominis, diaphragma és multifidus lumbalis) motorikus kontrolljának terápiás gyakorlatait mutatjuk be, melyek szükségesek az axiális tartáskontrollhoz és az egyensúlyfejlesztéshez.

Specifikus tesztek és gyakorlatok biofeedback-kel
Izomkontroll = fájdalomkontroll. Az ízületek lokális stabilitása a gerincpanaszok recidív profilaxisának (lásd Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) azon kevés kezelési módszereihez tartozik, amelyek tudományosan igazoltak. Az időközben ismertté vált koncepció a legújabb tudományos eredmények alapján átdolgozott és a gyakorlatba átültetett.
Az Lx, Cx és az iliosacralis ízület mély lokális izmainak klinikai vizsgálatának és kezelési módszereinek bemutatása és gyakorlása a gerincstabilitás biomechanikája és neurofiziológiája alapján. A lokális izomfunkcióvizsgálatok és -kezelések a végtagok (térd, csípő és váll) musculosceletalis panaszainak kezelése során egyre nagyobb jelentőséget kapnak.
„Bizonyítékokon alapuló orvostudomány“ (evidence based medicine = EBM) a fizioterápia jövőjének kulcsszava. Az ízületek lokális stabilitására vonatkozóan több független, randomizált, tudományosan ellenőrzött tanulmány ((RCTs) született, amelyek komoly bizonyítékokat szolgáltatnak a lokális gyakorlatprogramok hatékonyságára neurális és musculosceltalis panaszok (pl. recidív keresztcsonti, postpartum, térd- és fejfájások, Schleuder trauma) esetében.
A legújabb tanulmányok megerősítik, hogy a krónikus fájdalmak multimodális terápiamodelljében a lokális izomrendszer rehabilitációja fontos alkotóelem.
Miért biofeedback? A nehezen hozzáférhető lokális izmok (pl. m. transversus abd. és medencefenék) funkciójának megítéléshez palpációt, nyomás mandzsettákat, ultrahangot, EMG-t és egy laserpointert vetnek be. Az EMG például az izmok excessiv globális aktivitását jelzi a felső trapesius vagy obliquus ext. esetében. A laserpointer egy gazdaságos módja az egyensúly és kinesztézia mérésének és fejlesztésének. Az ultrahang és az EMG biofeedback olyan módszerek, amelyek mind a terapeuták, mind pedig a páciensek számára könnyen megvalósíthatóak. A biofeedback minden formája biztosítja a kezelés minőségét és fokozza magabiztosságot, felgyorsítja a motorikus tanulási folyamatot, javítja az érzékelést, és motiválja mind a gyógytornászt, mind pedig a pácienst. Azok is, akiknek eddig nem volt tapasztalatuk ezen eszközök használatában, a tanfolyam során a napi gyakorlatba jól átültethető tapasztalatot szereznek.
Az ismert ausztrál kutatócsoporttal (Joint Stability Research Unit) való együttműködésnek köszönhetően az oktató átfogó tudást és sok gyakorlati tanácsot ad a krónikus gerincpanaszok igényes és hatékony kezelési módszereire vonatkozóan.

 
További szakmai leírás a módszerrôl: ide klikkeljen
                
Szakirodalom:
Hamilton, C. (1997a). “Segmentale Stabilisation der LWS.” Krankengymnastik 4: 614-622.
Hamilton, C. F. and C. A. Richardson (1997). “Neue Perspektiven zu Wirbelsaueleninstabiliaeten und lumbalen Kreuzschmerz: Funktion und Dysfunktion der tiefen Rückenmuskeln.” Manuelle Therapie1(1): 17-24.
Hamilton, C.F., Das Muskelbuch,, K.P. Valerius, Editor. 2009, Hippokrates. p. 14-20.
Hamilton, C. F. and C. A. Richardson (1999). Stabilität eine vielfältige Aufgabe. Funktionelle Bewegungslehre. S. Klein-Vogelbach, B. Werbeck and I. Spirgi-Gantert, Springer: 297-340.
Hides, J. A., C. A. Richardson, et al. (1997). “Lokale Gelenkstabilisation: Spezifische Befunderhebung und Übungen bei lumbalen Rückenschmerz.”ManuelleTherapie3.
Hides, J. A., C. A. Richardson, et al. (1998).”Use of real-time ultrasound imaging for feedback in rehabilitation.” Manual Therapy3(3): 125-131.
Richardson, C., G. A. Jull, et al. (2004). Therapeutic exercise for spinal stabilization in low back pain: scientific basis and clinical approach. London, Churchill Livingstone. ISBN 0443072930 (Ist Übersetzt Pub Juni 2009

Muskelkontrolle=Schmerzkontrolle
 
Die Lokale Stabilität nach Richardson, Jull et al (s. Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) gehört zu den wenigen wissenschaftlich belegten Behandlungsmethoden zur Rezidivprophylaxe der Wirbelsäulenbeschwerden. Auf der biomechanischen und neurophysiologischen Basis der Wirbelsäulenstabilität werden klinische Untersuchungs- und Behandlungstechniken der tiefen lokalen Muskeln für LWS, HWS und ISG präsentiert, beigebracht und praktisch geübt. Auch auf Inkontinenz lassen sich die Untersuchungs- und Behandlungsmethoden hervorragend übertragen. 
Evidence Based Medizin ist das Stichwort der Zukunft in der Physiotherapie. 
Für die lokale Gelenkstabilität gibt es inzwischen acht unabhängige wissenschaftliche randomisierte kontrollierte Studien (RCTs), die einen soliden Beweis für die Effektivität der lokalen Übungsprogramme bei Wirbelsäulebeschwerden liefern (z. B. rezidiven Kreuzschmerzen oder zervikogenen Kopfschmerzen). Weiter stellt die Referentin ein Modell vor, in das die diversen Konzepte zur Behandlung des Kreuzschmerzes eingearbeitet werden können. Wie lassen sich die unterschiedlichen Behandlungsansätze z. B. manuelle Therapie, lokale Gelenkstabilität und Trainingstherapie einsetzen? 
Warum Biofeedback? 
Palpation, Druck, Ultraschall, EMG und ein Laserpointer werden eingesetzt, um die Funktion schwer zugänglicher lokaler Muskeln wie M. Tranversus Abd. Beckenboden zu beurteilen. Das EMG, zum Beispiel, meldet exzessive globale Aktivität in Muskeln wie oberer Trapezius oder Obliquis Ext. Der Laserpointer ist eine kostengünstige Art, um das Gleichgewicht und die kinaesthetische Wahrnehmung zu messen und trainieren. Ultraschall und EMG Biofeedback sind für Therapeuten und Patienten leicht umsetzbar. Alle Formen des Biofeedbacks sichern die Behandlungsqualität und fordern mehr Selbstsicherheit, beschleunigen den motorischen Lernprozess, verbessern die Wahrnehmung und motivieren beide, Physiotherapeut und Patient. 
Durch die Zusammenarbeit mit dem bekannten australischen Forschungsteam Joint Stability Research Unit vermittelt die Referentin umfangreiches Wissen und viele praktische Insider-Tipps zu diesen anspruchsvollen und effektiven Behandlungsmethoden bei chronischen Wirbelsäulenbeschwerden.
Stabilität der Wirbelsäule: lokal und global 
Dysfunktion der tiefen lokalen Muskeln bei Rückenschmerzen 
Tests der Dysfunktion der tiefen Muskeln der LWS 
Rolle der Diaphragma und des Beckenbodens bei lumbopelvischer Stabilität 
klinische Methoden der Rehabilitation M. multifidus, M. transversus abdominis Beckenboden und Diaphragma 
Dysfunktion der tiefen lokalen Muskeln bei HWS-SyndromenTests der Dysfunktion der tiefen Muskeln der HWS und Scapula 
klinische Methoden der Rehabilitation der HWS und Scapula 
Tests und Behandlung: kinaesthetische Wahrnehmung und Gleichgewichtsstörungen 
Laserpointer Feedback in Therapie: HWS, Schulter und Knie 
Biomechanik der Wirbelsäulenstabilität 
Die Beziehung zwischen Biofeedback und Motorischem Lernen 
Grundlage des Ultraschalls (US) und Elektromyographie (EMG) 
US und EMG in der Behandlung des Beckenbodens, Tranversus Abd. Diaphragma 
Beweise für die Wirksamkeit der Rehabilitation der HWS und LWS 
Behandlungssteigerung: Eingliederung des globalen Muskelsystems 
 

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


A HŰSÉGKEDVEZMÉNY (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) JOGOSULTSÁGÁT KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI! TOVÁBBI FELTÉTELEK ÉS INFORMÁCIÓK AZ ÁSZF-BEN!
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL

Javasolt jelentkezési határidő: 2019.12.05.
 
Órarend:
1.nap 9:00-19:00
2.nap 8:30-18:30
3.nap 8:30-16:30
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
 

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra gyógytornászok és orvosok jelentkezését várjuk.

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek