Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Ízületek lokális stabilitása nyaki gerinc - váll modul - II. modul
Új oktatási stukrúra alapján folytatódik az Ízületek Lokális Stabilitása továbbképzés: P.E.P rendszer az ízületek lokális stabilitásához Pácienscentrikus, Evidenciaalapú, Praxisorientált –  A csont-izomrendszer problémáinak multimodális kezelése A terápiás lehetőségek széles tárháza a még szélesebb spektrumú problémákra nagy kihívás elé állítják a gyógytornászokat a mindennapi gyakorlatban. Ezen a kurzuson ún. Fast-Tracking fizioterápiát sajátíthatunk el. A tudomány számtalan kérdőívét, tesztek sokaságát és kezelési eredményeit ...

Új oktatási stukrúra alapján folytatódik az Ízületek Lokális Stabilitása továbbképzés:
P.E.P rendszer az ízületek lokális stabilitásához
Pácienscentrikus, Evidenciaalapú, Praxisorientált –
 A csont-izomrendszer problémáinak multimodális kezelése
A terápiás lehetőségek széles tárháza a még szélesebb spektrumú problémákra nagy kihívás elé állítják a gyógytornászokat a mindennapi gyakorlatban.
Ezen a kurzuson ún. Fast-Tracking fizioterápiát sajátíthatunk el. A tudomány számtalan kérdőívét, tesztek sokaságát és kezelési eredményeit összegyűjtöttük és rendeztük úgy, hogy az a gyakorlatban is használható legyen a betegeknél. Az ízületek lokális stabilitásának gyakorlatai, a tartáskontroll, az egyensúly, az érzékelés, a szem mozgása, a mozgástartomány és az erő terápiás gyakorlatai manuális technikákkal, oktató terápiával és biofeedback-kel egészül ki. A cél az aktív terápiát olyan hatékonyan és eredményesen alkalmazni, amennyire csak lehet.
Minden gyakorlatot szisztematikusan az aktuális eredmények és beteg speciális szükségletei alapján alkalmazunk, hogy enyhítsük a tüneteket, és javítsuk a mozgásbeszűkülést vagy a mindennapokban való korlátozottságot. Ezt szimptómamodifikációnak nevezzük. Ultrahang, elektromyographie (EMG) és nyomás (Stabilizer ®), úgy mint Laser-Feedback gyorsítják a tanulási folyamatot úgy a betegnek, mint a terapeutának.
Nyaki gerinc – váll modul tartalom - II. modul
A scapula és a vállizmok motoros kontrolljának gyakorlatait, a mély cervikális flexorok és extensorok gyakorlatait, az axiális tartáskontroll, az egyensúly és az okulomotorikus mozgások javításának gyakorlatait mutatjuk be.
 
Specifikus tesztek és gyakorlatok biofeedback-kel
Izomkontroll = fájdalomkontroll.Az ízületek lokális stabilitása a gerincpanaszok recidív profilaxisának (lásd Hamilton Man Therapie 1/1s. 17, 1997) azon kevés kezelési módszereihez tartozik, amelyek tudományosan igazoltak. Az időközben ismertté vált koncepció a legújabb tudományos eredmények alapján átdolgozott és a gyakorlatba átültetett.
Az Lx, Cx és az iliosacralis ízület mély lokális izmainak klinikai vizsgálatának és kezelési módszereinek bemutatása és gyakorlása a gerincstabilitás biomechanikája és neurofiziológiája alapján. A lokális izomfunkcióvizsgálatok és -kezelések a végtagok (térd, csípő és váll) musculosceletalis panaszainak kezelése során egyre nagyobb jelentőséget kapnak.
 
„Bizonyítékokon alapuló orvostudomány“(evidence based medicine = EBM) a fizioterápia jövőjének kulcsszava. Az ízületek lokális stabilitására vonatkozóan több független, randomizált, tudományosan ellenőrzött tanulmány ((RCTs) született, amelyek komoly bizonyítékokat szolgáltatnak a lokális gyakorlatprogramok hatékonyságára neurális és musculosceltalis panaszok (pl. recidív keresztcsonti, postpartum, térd- és fejfájások, Schleuder trauma) esetében.
A legújabb tanulmányok megerősítik, hogy a krónikus fájdalmak multimodális terápiamodelljében a lokális izomrendszer rehabilitációja fontos alkotóelem.
 

Miért biofeedback?A nehezen hozzáférhető lokális izmok (pl. m. transversus abd. és medencefenék) funkciójának megítéléshez palpációt, nyomás mandzsettákat, ultrahangot, EMG-t és egy laserpointert vetnek be. Az EMG például az izmok excessiv globális aktivitását jelzi a felső trapesius vagy obliquus ext. esetében. A laserpointer egy gazdaságos módja az egyensúly és kinesztézia mérésének és fejlesztésének. Az ultrahang és az EMG biofeedback olyan módszerek, amelyek mind a terapeuták, mind pedig a páciensek számára könnyen megvalósíthatóak. A biofeedback minden formája biztosítja a kezelés minőségét és fokozza magabiztosságot, felgyorsítja a motorikus tanulási folyamatot, javítja az érzékelést, és motiválja mind a gyógytornászt, mind pedig a pácienst. Azok is, akiknek eddig nem volt tapasztalatuk ezen eszközök használatában, a tanfolyam során a napi gyakorlatba jól átültethető tapasztalatot szereznek.
Az ismert ausztrál kutatócsoporttal (Joint Stability Research Unit) való együttműködésnek köszönhetően az oktató átfogó tudást és sok gyakorlati tanácsot ad a krónikus gerincpanaszok igényes és hatékony kezelési módszereire vonatkozóan.

Szakirodalom:
Hamilton, C Physiotherapie bei Schleudertrauma. Physiopraxis CPTE 11:4 3-15, 2006
Jull, G., M. Sterling, et al.(2008).Whiplash, Headache and Neck Pain. Sydney, Elsevier.
Jull, G Barrett, C Magee, R (1999) Further clinical clarification of the muscle dysfunction in cervical headache Cephalgia 19 (3) 179-185
Jull, G., et al., A randomized controlled trial of exercise and manipulative therapy for cervicogenic headache. Spine, 2002.27(17): p. 1835-43
Sterling, M. (2004). “A proposed new classification system for whiplash associated disordersimplications for assessment and management.” Man Ther 9(2): 60-70.

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 
A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.
A HŰSÉGKEDVEZMÉNY (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) JOGOSULTSÁGÁT KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI! TOVÁBBI FELTÉTELEK ÉS INFORMÁCIÓK AZ ÁSZF-BEN!
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Javasolt jelentkezési határidő: 2019.08.31.
 
Órarend:
1.nap 9:00-18:30

2.nap 8:30-17:00

3.nap 8:30-17:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
 

Elővégzettségi feltétel:

A tanfolyamra mindenkit szeretettel várunk, aki az Izületek lokális stabilitása I. modul tanfolyamot elvégezte.

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek